середа, 13 січня 2021 р.

 Вітаю наших розумників та батьків класу з прийдешнім Старим Новим роком! Нехай свято подарує всім нам надію на краще, сили на досягнення мети і грошенят побільше у скарбнички, які ви зробили!

                            


1. ЯДС  ( 2 урока ) Людські чесноти, що є життєвими цінностями.
Вплив реклами на поведінку людини. Емоційно - ціннісне навантаження медіатекстів. Спостереження за використанням кольору, музики, анімації в медіатексті.Створення невеликого висловлення на добре відому тему з метою спілкування.

- Ми неодноразово говорили з вами про людські чесноти. Що можна уявити або кого, коли визначаємо певні життєві цінності?

          

- Мені, наприклад, з дитинства, подобається Попелюшка, яка завжди добра і чесна, працьовита і усміхнена. Вона заслуговує на те, щоб стати Принцесою. Але не капризною і немилою, а людяною, щоб подавати приклад, порядною і ввічливою. 
- Давайте побудуємо для неї та для всіх нас Замок Людських Чеснот! Думаю, це не важко тим, хто хоче стати Справжньою Людиною.

                  

- Допоможіть і ви будувати майбутнє для людства. На с.4 зошита (завд.1) відшукайте 6 слів, що називають людські чесноти, зафарбуйте їх різними кольорами. Позначте 💙 ті, які є важливими для вас і вашої сім'ї. Намалюйте  КОРОНУ маленькій принцесі і напишіть на ній слово, яке, на вашу думку, спасе людство від бід, війн, поганих вчинків.
- Молодці! Думаю, що наші діти знають цінні слова.

- Далі поговоримо про медіатексти,які впливають на поведінку людей. У нашому світі новітніх технологій реклама займає великий простір. А чи завжди вона несе користь? Висловте свої думки, поясніть їх. (творче завдання для всієї сім'ї)
- Яка реклама принесе користь?
- Мене вразило те, що деякі здавна українські страви, вважаються вже чужими. Наприклад, наш борщ. У кожної української господині є таємний секретик в його приготуванні. І він наш, український, бо має в основі ті продукти, які здавна вирощуються на нашій землі.

      

- Прошу вас правильно відгадати і приготувати  ще одну відому страву української кухні.(завд.2) Якщо зможете - сфотографуйте. Якщо хочете - прорекламуйте якусь страву (малюнком або кількома реченнями, вклейте на цю сторінку зошита).
- Ось це знайшла в Інтернеті.

            



- Зверніть увагу, як колаж майстерно виконано, як колір, натуральність впливають на людей. Це і враховують, коли створюють рекламу. І, на жаль, не завжди у ній зображується корисне і важливе для нас.

- А от мультфільми нас радують, коли веселі, зі смішними героями. Вони теж мають певну цінність: щось показати, чогось навчити. від чогось застерегти. В наш час даже діти можуть самостійно створити мультфільм. Подивіться всі разом, посмійтеся, порадійте мріям...
            


3. Українська мова. Робота з текстом. Пошук необхідної інформації у системі Google. Створення письмового повідомлення з використанням слів - назв дій. Робота над новими словами.

- Сьогодні працюємо за підручником ЯДС (с.8).
- №4.  - Прочитайте текст.
- Поміркуйте і розкажіть (усно), у чому цінність олії.
         

- №5 Діти висунули ГІПОТЕЗИ про те, як отримати олію із соняшника.

Словничок.        Гіпо́теза  (або засновок) — це припущення, яке перевіряють експериментально з можливих розв'язань .

Проблема — складне теоретичне або практичне питання, що потребує розв'язання, вивчення, дослідження.


- №6 - проведіть досліди (якщо є зернята соняшника). Це дуже цікаво!

- №7, 8 - знайдіть і запишіть кілька речень про виготовлення олії. Слова - назви дій підкресліть.


- А для додаткової інформації подивіться корисні фільми. Приємного перегляду!


         




4. Математика. Закріплення вивченого. Робота над завданнями у картках. (Попрацюйте з матеріалом карток, які ви отримали перед канікулами)

- Для тих, хто вже справився із завданнями - розмальовка "антистрес".

 

- Цікавих вам досліджень і відкриттів!













           


Немає коментарів:

Дописати коментар