середа, 20 січня 2021 р.

      20.01.2021                                        Доброго зимового ранку!


                                                                      




- Не забуваємо про теплий одяг, взуття. Обережність. І про тих, кому важко взимку знайти собі їжу. Ми говоримо про вторинне використання матеріалів. Тому можете зробити годівнички для птахів, поділитися залишками їжі з тваринами, що живуть надворі. Добро і милосердя живе в нас, ним ділимося і з рідними, і з нашими меншими "братами".

                                                      




 ЯДС.   Про що розповідають нам пам'ятки природи та культури? Чи можуть зникнути цінності природи?

- Працюємо за с.13 - 16(п.), с.7 - 8(з.). Самостійно опрацюйте матеріал підручника. Дослідіть (використовуючи Google), які пам'ятки культури чи природи є у нашій місцевості. Подивіться фото-, відеоматеріали. Міркуйте, робіть висновки. Виконайте завдання у зошиті.

- Продовжуючи тему ЦІННОСТЕЙ, сьогодні говоримо про об'єкти історичного минулого, про пам'ятки природи та культури України.

                                       

Хотинська фортеця в Чернівецькій області


Мапа фортеці




Замок Паланок у Мукачеві


Ужгородський замок


Собор Святого Юра у Львові


Андріївська церква у Києві



- Читаючи тексти, дивлячись відео подумайте, чи можна все це оцінити в грошовому еквіваленті? Як ми з вами можемо це зберегти? Навіщо це нам? Зараз ми можемо це побачити під час екскурсій, поїздок, прогулянок. Що робити, щоб не тільки фото і відео залишилися нашим дітям, онукам, майбутнім українцям?

- В нашому класі у дітей стільки доброти, що вони можуть запропонувати свої способи збереження історичних цінностей і цінностей природи. Це і буде вашим творчим завданням. Малюйте, пишіть, створюйте щось своє, дитяче, але таке потрібне для всіх нас.

                                                                

Дуб - прадуб у Києві


Ботанічний сад у Вінниці


Карпатське озеро Синевир  або Морське око




-Давайте це берегти!


































1 коментар: