вівторок, 30 березня 2021 р.

 31.03.21

                 Доброго ранку всім в останній день березня!

                                               


Назва березень пов'язана з березою, яка в цей місяць починає квітнути, за іншою версією — походить від ранішого березол і пов'язана з народним промислом — заготівлею березового попелу для виготовлення скла. Закріпилась вона за місяцем у середині XIX століття. Проте як слово потрапило в літературну мову, визначити досі складно. У фольклорних матеріалах слово «березень» вживається рідко і здебільшого в найновіших записах, як ось:

««Сухий березень, теплий квітень, мокрий май — буде хліба урожай», «Березень сухий, а мокрий май — буде каша й каравай».

ЯДС: мовно - літературна галузь               Візуальні медіа як джерело інформації. Перетворення інформації. Створення письмового повідомлення.

- Всіх нас цікавить питання:

                                             

Давайте розпочнемо з найпростішого.

- Ви, діти, постійно пізнаєте світ і розвиваєте свої природні здібності. Для цього працюєте творчо, досліджуєте світ, ставите запитання, шукаєте відповіді. Багато інформації отримуєте зі світу інтернету. Потрібно бути дуже уважними та обережними із таким джерелом здобуття нового. Користуйтесь тільки тим, що дасть вам можливість краще удосконалити свої вміння в письмі, малюванні, розвитку мовлення, простих дослідженнях тощо. 

- Діти сприймають краще візуально,тобто очима. Спробуйте сьогодні попрацювати над простими медіатекстами - малюнками і перетворити інформацію:
- за 1 картинкою назвіть, що цікавить дитину і намалюйте те, про що б ви шукали інформацію в мережі

                               

- за 2 малюнком спробуйте створити на комп'ютері невелике повідомлення для мене, в якому дізнаюсь про винаходи, що змінили світ

                                                  

- за 3 малюнком складіть і запишіть в зошит з української мови речення


- Ми постійно використовуємо і сюжетні малюнки на певну тему. Роздивіться деякі з них і визначте для себе, який зацікавив найбільше, подумайте, чому?

                                              




- Щоб більше дізнатися про винаходи, телеканал "ПлюсПлюс" створив проєкт "Світ чекає на відкриття". Шукайте мультфільми, дивуйтеся, насолоджуйтеся, розвивайтеся! Але не більше 30 - 40 хвилин.
                                  






Бажаю енергії пізнання, натхнення, творчості.





















Немає коментарів:

Дописати коментар