понеділок, 13 квітня 2020 р.

13 квітня

      Добрий день, шановне товариство! Дякую всім, хто долучається до роботи.

      На цьому тижні продовжуємо готуватися до Великодня, досліджуємо народні весняні свята, читаємо тексти, записуємо слова і речення, що стосуються наших спостережень, працюємо над задачами і вимірюємо довжини. А також готуємо малюнки, аплікації до свята і допомагаємо батькам у прибиранні оселі. Всім бажаю творчої енергії і бажання дізнаватися нове про довкілля!

       1. ЯДС (природ.) Жива природа. Рослини. Укр.мова. Текст-розповідь. Заголовок. Запис слів,   речень.

       Відгадайте загадку:

Сонечко в траві зійшло, усміхнулось, розцвіло.
Потім стало біле - біле і за вітром полетіло.

    Впізнали? Авжеж, це КУЛЬБАБА! Квітка, яку ніхто не сіє, а вона все одно є і не переводиться. Квіти кульбабок дуже слухняні: як тільки настає вечір, вони відразу ж стуляються і сплять до самого ранку.

      Сухі листочки рослини - добре зілля, їх сушать і взимку додають у юшку. Із свіжих гарні салати виходять, треба тільки обдати їх окропом Вони дуже поживні!



      Запитання до тексту:
- Про яку рослину ти дізнався (-лась)?
- Чому квіти кульбабок слухняні?
- Як використовують листочки кульбаби?

      Це ТЕКСТ-РОЗПОВІДЬ. В ньому розповідається про рослину, кульбабу. В таких текстах завжди про щось або про когось розповідається. До тексту можна дібрати ЗАГОЛОВОК. Потрібно визначити головне. Наприклад, цей текст можна назвати Кульбаба або Весняна рослина.

     Завдання для списування. Спиши заголовок і перший абзац тексту. Заголовок пишемо посередині рядка, а частину тексту списуємо з нового рядка, трохи відступивши від початку.

Кульбаба


      Це квітка, яку ніхто не сіє, а вона все одно є і не переводиться. Квіти кульбабок дуже слухняні: як тільки настає вечір, вони відразу ж стуляються і сплять до самого ранку.

       Завдання для дослідження. Разом із батьками досліди, чи є відомий і модний салат РУККОЛА родичем нашої кульбабки?     

       2. ЯДС (технології). Аплікація "Кульбабка". Спробуй зробити.



      3. Математика. Вимірювання.

      Сьогодні попрацюй за підручником на с. 144-146. Виконай ці цікаві завдання. Спробуй вдома виміряти довжину різних предметів за допомогою підручного матеріалу. Це дуже весело! Можеш записати результати або сфотографувати. Чекаю! Бажаю творчості!


  

Немає коментарів:

Дописати коментар