четвер, 23 квітня 2020 р.

24 квітня


      Вітаю! Тиждень добігає кінця і думаю, що нам з вами було цікаво. Всі ви старалися,читали, писали, творчо трудилися і виконали чудові роботи, які можуть стати окрасою оселі або подарунком для дідуся і бабусі, або хрещених батьків. А головне те, що ви разом із батьками досліджували значення їжі і корисних продуктів для організму. Які чудові меню складені для Дракоші! Молодці!

     1. ЯДС (соц. і здоров'язбережувальна галузь). Вплив їжі на здоров'я дитини. Культура поведінки за столом.

      Для батьків:


    Харчові звички, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вбережуть дитину від численних хвороб, а й зроблять її бадьорішою і уважнішою.




Як заохотити дитину до здорового харчування

      Кожну дитину можна заохотити їсти здорову їжу і робити це із задоволенням. Почитайте поради біолога та наукової блоґерки Дарії Прокопик, як це зробити:

      1) Привчайте дітей до різних смаків

      Щоби звикнути до нових продуктів, дітям інколи потрібно скуштувати їх 7-12 разів.
      Не змушуйте дітей їсти овочі - зробіть так, щоб овочі завжди були доступними, і діти бачили, що ви самі це їсте.
      Не «маскуйте» овочі в стравах - діти мають їсти корисні продукти свідомо.

      2) Їжте разом та без телевізора

      Діти, які харчуються разом зі своєю сім'єю, як правило, їдять більш здорову їжу. Вживання їжі перед телевізором сприяє вибору менш безпечних та корисних продуктів.

      3) Встановіть регулярний режим харчування

      Це стосується як сніданку, обіду та вечері, так і проміжних перекусів.

      4) Не використовуйте їжу як нагороду чи покарання

      Це не сприяє здоровим харчовим звичкам.


      5) Слідкуйте, щоб дитина пила достатньо води.

      Для дітей:

     - Роздивіться уважно картинки, прочитайте значення білків, жирів, вуглеводів для організму людини. Цікаво, що часто ви інтуїтивно хочете щось з'їсти, банан чи шоколадку... Це нормально, не вистачає енергії. Можна перекусити. Але, якщо це час обіду, то потрібно дослухатися батьків і дати організму повноцінну і корисну їжу.


      Українці традиційно готували різноманітну їжу з різних видів м'яса, риби, овочів, фруктів, круп. Зараз вже вчені визначили, які вітаміни є в різних продуктах.


   Хочете бути здоровими- харчуйтесь правильно, вчіться самі готувати. А щоб і приємно почуватися, культурно поводьтеся за столом. 

      Цікаві завдання: 

      1) Знайди відмінності.
        

      2) Попрацюйте у зошиті ЯДС на с.43. УВАГА: правила поведінки за столом запиши в зошит з укр.мови. (Прошу батьків написати 2-3 речення в чернетці, попередньо обговоривши з дітьми).

       Цікавтеся, читайте. питайте про корисні продукти і БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

      2. Українська мова. Розвиток зв'язного мовлення. 

      1) Розкажи історію за малюнками. Дай відповіді на запитання (усно).








      2) Запиши в зошит кілька правил поведінки за столом.

      3. Образотворче мистецтво. Творча робота.

      - Пофантазуй, яким може бути твій святковий пиріг або торт (салат, бутерброд чи інше). Зліпи з пластиліну або намалюй, або виконай як аплікацію з різних матеріалів. Сфотографуй. Чекаю.

      Удачі, творчості!

Немає коментарів:

Дописати коментар