понеділок, 11 травня 2020 р.

12 травня


Вітаю всіх веселково!





        Яка ж чудова, дивовижна та яскрава веселка! І її так рідко можна побачити! Мабуть тому й хочеться намалювати чи сфотографувати, щоб потім ще довго милуватися та знайомим показувати.





     Це картина Архіпа  Куїнджі, відомого художника. Щоб так малювати, потрібен талант, відчуття простору і фарб, вміння розташувати предмети у просторі тощо. Але кожен з нас може малюнком передати свій настрій. Для цього достатньо бажання і КОЛЬОРІВ ВЕСЕЛКИ. 
        Отже, розпочинаємо веселкові уроки!




       
         1. ЯДС (математична галузь).  Виконання простих завдань на основі зібраних (наявних) даних. Зчитування даних з піктограм.

Піктограма — умовний малюнок із зображенням будь-яких дій, явищ, предметів і т. д. Піктограми походять із давніх часів, де вони використовувалися на письмі. 


      Піктограма є найпершим видом писемності. Головне - це так намалювати зображення, щоб всі зрозуміли суть повідомлення. Найперші піктограми були на скелях і каменях.




   Завдання:
    1) Зчитайте з давніх піктограм і запишіть через кому кількість людей, тварин, порівняйте їх.
    2) Роздивіться наступні піктограми. Розподіліть їх на групи: явища природи, жива природа, нежива природа,предмети, зроблені руками людей. Об'єднайте їх за певними ознаками у множини.
  (можна цей малюнок роздрукувати і вирізати картинки, наклеїти групи - множини в зошит)


      3) Прочитайте вірш і спробуйте вивчити за допомогою піктограм.

        4) За допомогою піктограм можна багато чого розповісти.


      Користуючись цим зразком створіть свою розповідь на будь-яку тему: улюблені справи, режим дня, люблю творчість, пори року тощо.



      Позначте  кольоровим смайликом свій настрій від вивченого на уроці.

      2. Українська мова. (2 урока)    Дитячі часописи. Вправляння у виразному читанні різних текстів. Пряме і переносне значення слів. Тлумачний словник. Запис слів у прямому і переносному значенні.

          1) Дитячі часописи - це журнали пізнавального, розвиваючого, виховного напрямку із текстами різної тематики, кольоровими малюнками, розвивальними завданнями. Вони зацікавлюють дитину і дарують насолоду від читання, споглядання, ігрових завдань. 
       Роздивіться добірку дитячих журналів. Можливо якісь ви виписуєте через пошту, якісь купляєте у кіосках, якісь брали для читання у бібліотеках. Якщо ще не мали такої можливості, обов'язково придбайте і читайте із задоволенням!








          2) Читання текстів.
      Перший текст має піктограми - малюнки. 



Наступні тексти - це короткі повідомлення про зміст певного дитячого журналу. Ознайомтесь.





    Відпочиньте разом із райдугою!




        3) Пряме і переносне значення слів. Тлумачний словник.
   Перегляньте відео.



     Отже,в українській мові є слова, які вживаються  у прямому і переносному значенні. 
    
     4) Запишіть у зошит кілька пар таких словосполучень. (користуйтеся відео)
          Гострий ніж - гострий погляд. Сильний вітер - сильний характер.      і так далі
        Дякую за роботу!

      3. Образотворче мистецтво. Розмаїття кольорів у навколишньому світі. Теплі і холодні кольори. Основні і похідні. Малювання фарбами.
         Повторіть утворення похідних кольорів.


      Повторіть теплі й холодні кольори.


     Підготуйте робоче місце для малювання. Одягніть фартушок. Налаштуйтесь на творчу роботу.  Намалюйте фарбами райдугу і доповніть малюнок деталями, використовуючи похідні кольори. Змішуйте фарби обережно. Користуйтесь серветками для рук і пензлів. Можете роздрукувати малюнок або малювати в альбомі.



          Всім натхнення та творчої енергії!






Немає коментарів:

Дописати коментар